Een time lapse van Carolina Reaper zaadje tot (voormalig) heetste peper ter wereld

time lapse carolina reaper van zaadje tot heetste peper ter wereld

We zouden het je niet kwalijk nemen als je altijd hebt gedacht dat extreem hete pepers zoals de Carolina Reaper rechtstreeks uit de hel komen, want de intense hitte die deze heetste peper ter wereld produceert lijkt niet van deze aardbol te komen. Toch is dat wel zo en net als bij zoveel andere groenten groeien ze uit een zaadje. In dit geval ‘gewoon’ uit het zaadje van een andere Carolina Reaper pepers.

Time lapse Carolina Reaper

Oké, misschien had je wel al verwacht dat ze op deze manier groeien, maar heb je ook al eens met eigen ogen gezien hoe zo’n duivelse plant uit het zaadje groeit en vervolgens de pepers produceert? Vast niet, dus dan moet je onderstaande time lapse echt even checken. Het heeft behoorlijk wat tijd nodig voordat het de eerste vruchten begint te produceren, maar dat is ook niet zo gek als je je bedenkt dat de Carolina Reaper met een max van 2,2 miljoen Scoville Heat Units (officieel) de heetste ter wereld is. En je weet wat ze zeggen: goed werk heeft tijd nodig!

We moeten eerlijk bekennen dat wijzelf nog nooit een pure Reaper hebben gegeten en dat staat ook niet op de planning. Wel hebben we een flink aantal hot sauces die gemaakt zijn met deze peper en hier vind je een overzicht van alle Carolina Reaper hot sauces.

Bron: Boxlapse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

payment payment payment
Algemene voorwaarden Privacy verklaring Created by wedentify