Dit zijn de 5 fasen die iedere hot sauce liefhebber heeft doorstaan

Wanneer je eenmaal je eerste hete saus hebt geproefd lijkt er geen weg meer terug. Althans, voor velen geldt dit. Wat voor een enkeling begint als een probeersel mondt uit in een eeuwige verslaving. Voordat je in dat laatste stadium terecht komt onderga je een paar fasen. Zit jij er nog midden in of waar sta jij?

Nieuwsgierig of bang

Sommige mensen komen nooit verder dan deze fase. Het is ook maar net hoe je in het leven staat. De één is nieuwsgierig en wil alles graag proberen, de ander komt direct met smoesjes als ‘ik kan echt niet tegen pittig’ terwijl ze het nog nooit geprobeerd hebben. Alleen de eerste groep kan fase 2 bereiken.

Ontmaagding

Wanneer iemand je voor het eerst in aanraking brengt met hete saus voelt het behoorlijk intens. Ook al is het ‘maar’ Sriracha, Tabasco, Cholula of een milde sambal. Je mond staat voor het eerst in de fik. Nadat de burn eenmaal verdwenen is voel je je helemaal opgewekt. Dat was eigenlijk best lekker.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Pretty familiair, right? 😅 #hotsaucelover

Een bericht gedeeld door Heatsupply (@heatsupply.nl) op

Beginner

Die eerste keer heeft een prettige indruk gemaakt. Je besluit voor het eerst je eigen flesje hete saus te kopen en gebruikt het nog heel voorzichtig.

Gevorderde

De hoeveelheid hete saus die jij op je eten mikt wordt steeds groter en de hete saus collectie in je koelkast groeit per maand. Je kunt steeds meer hebben en ook steeds hetere sauzen. Dat moet ook wel, want de drang naar een goede burn is er bij elke maaltijd.

Expert

In jouw koelkast vind je inmiddels een hele variëteit aan hete sauzen. Van extreem heet tot super fruitig. Als een soort sommelier van hete sauzen weet je inmiddels precies welke type hete saus bij welk type voedsel past en deel je dat advies met al je bekenden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Damn, that fridge is 🔥Thanks to one of our customer for the picture 📸

Een bericht gedeeld door Heatsupply (@heatsupply.nl) op

Gelukkig hebben wij voor bijna elke fase wel een paar toppers in huis. Alle sauzen in onze hot sauce webshop zijn gecategoriseerd naar heat level, dus kun je eenvoudig sauzen kiezen die bij jouw niveau passen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

payment payment payment
Algemene voorwaarden Privacy verklaring Created by wedentify