Deze 5 dingen helpen het beste wanneer je mond in brand staat

Heb je iets teveel hooi (lees: hete saus) op je vork genomen? Ai, dan kan je mond flink in brand staan. Wij houden daar wel van, maar mocht jij er toch zo snel mogelijk vanaf willen dan is er wel een aantal producten die je kunnen helpen.

Zuivel

Capsaïcine is het stofje dat zorgt voor de stevige brander in pittig voedsel. In melk en zuivelprodcuten als yoghurt en ijs zit het eiwit caseïne dat helpt om capsaïcine af te breken. Dit zou dus het beste moeten werken.

via GIPHY

Zetmeel

In producten als brood, rijst en aardappelen zit zetmeel. Dit zorgt voor een soort afscheiding tussen je mond en capsaïcine. Hierdoor wordt de pijn minder voelbaar.

Suiker

Dit breekt niks af, maar het leidt vooral de aandacht af. Bedek je tong met een laagje suiker en je zintuigen worden als het ware afgeleid. Wanneer het minder wordt spuug je de suiker gewoon uit. Je kunt eventueel ook honing gebruiken.

Zuur

Zuur afkomstig uit bijvoorbeeld limoen, citroen, sinaasappel en ananas helpt om het effect van capsaïcine te neutraliseren.

Pure chocolade

Pure chocalade bevat een hoog percentage vet. Het vet helpt de capsaïcine verwijderen.

Voor ons werkt melk het beste. Toch durven wij te stellen dat de verlichting vaak redelijk beperkt en kortstondig is. Je voelt even wat minder hitte, maar meestal komt het gewoon weer terug. Met andere woorden, gewoon accepteren en je tijd uitzitten zoals een echte bikkel betaamt. Na een tijdje ga je de ‘burn’ zelfs waarderen. Let maar op.

Op zoek naar de beste hete sauzen van de wereld? Je vindt ze hier in onze webshop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

payment payment payment
Algemene voorwaarden Privacy verklaring Created by wedentify