Pittige Satéburger met Kip, frisse Wortel en Komkommer

Net zo fan als wij van hot sauce zijn, zo fan zijn we ook van satésaus. Al vanaf kinds af aan om eerlijk te zijn. Normaliter eten we dat dan met nasi goreng of natuurlijk lekkere kipspiesjes, maar voor ons 14e hot sauce recept wilde we iets originelers bedenken. En zo kwamen we op de pittige kip satéburger met frisse en pittige wortelsalade & komkommer. Inclusief het typische brioche broodje.

Hieronder vind je de receptvideo. Wil je het recept van de pittige saté burger liever lezen? Scroll dan voorbij de video.

Ingrediënten Kip Satéburger

Instructies

  1. Neem één kipfilet per persoon en doe in een kom. Gooi hier een flinke hoeveelheid Ketjap Manis bij, voldoende om de kip in te marineren. Snijdt een grote teen knoflook fijn en voeg hieraan toe. Zet dit vervolgens enkele uren in de koelkast zodat de kip lekker marineert.
  2. Neem de julienne gesneden wortel en stop in een kommetje. Voeg hier een aantal eetlepels (naar smaak) friszure hot sauce aan toe. Wij gebruikten de Shaquanda Hot Pepper sauce. Zo heb je snel een pittige, friszure wortelsalade voor een lekkere en gezonde crunch op de burger. Zet even aan de kant.
  3. Vlak voordat je de kip uit de koelkast neemt pak je een bak- of grillplaat en breng je deze op middel tot hoge temperatuur. Snijdt de brioche broodjes open en leg met de binnenkant op de grill, voor slechts 2 minuutjes. Leg ze daarna aan de kant.
  4. Nadat je de broodjes van de bakplaat hebt gehaald bak je de kip hierop gaar, totdat deze mooi bruin van buiten is en natuurlijk wit van binnen. Intussen prepareer je de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking van de Asli Saté Hot Mix.
  5. Zodra de kip klaar is wordt het tijd om de burger te bouwen. Begin met de wortelsalade, vervolgens de kipfilet, pittige satésaus en komkommer.
  6. Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

payment payment payment
Algemene voorwaarden Privacy verklaring Created by wedentify