Officieel: “Pepper X” is de nieuwe heetste peper ter wereld

foto van heetste peper ter wereld

Het heeft jaren geduurd, maar de Carolina Reaper is sinds gisteren (16-10-2023) door de Pepper X afgelost als heetste peper ter wereld. De maker van deze bloedhete peper Ed Currie, die overigens ook de befaamde man achter de Carolina Reaper peper is, heeft maar liefst 10 jaar gewerkt aan de Pepper X.

Scoville rating

De nieuwe heetste peper ter wereld scoort maar liefst 2.693.000 SHU op de schaal Scoville-schaal. Dat is bijna 1 miljoen SHU meer dan het gemiddelde waarmee de Carolina Reaper 10 jaar lang in het Guinness World Book of Records stond. Om tot zijn nieuwe creatie te komen heeft Ed Currie overigens een Carolina Reaper gekruist met een peper die hij van een bevriende kweker gekregen zou hebben. Totaal evil stuff dus!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ed Currie (@smokined)

Kenmerken Pepper X

De Pepper X heeft een bijzonder uiterlijk, met de onmisbare schorpioenstaart die veel extreem hete pepers hebben. Het doel van Ed Currie was om een extreem hete chili te kweken die, naast enorm veel pit, ook een lekker zoetje heeft. Daarnaast schijnt hij een aardse smaak te hebben. De kleur is groenachtig geel.

Hot sauce

De Pepper X wordt door Ed Currie al een tijdje gebruikt in diverse hot sauces. Zo maakt hij onder zijn eigen merk Puckerbutt Peppers diverse sauzen met deze peper en voor de Youtube-show Hot Ones heeft hij de peper beschikbaar besteld voor de Last Dab XXX hot sauce met Pepper X, waarin hij maar liefst 3 varianten van deze pepersoort gebruikt. Uit ervaring kunnen we zeggen dat hij inderdaad enorm heet maar ook lekker is.

In onderstaande video legt Ed Currie het ontstaan van zijn peper uit en zie je hoe Sean Evans hierop reageert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

payment payment payment
Algemene voorwaarden Privacy verklaring Created by wedentify