Onderzoek wijst uit: mensen die pittig eten leven langer

Komt het regelmatig voor dat mensen je voor gek verklaren wanneer je weer een hele lading hot sauce over je eten knikkert? Dan is het nu tijd om hen voor gek te verklaren. Mensen die pittig eten zouden namelijk aanzienlijk langer leven dan mensen die dat niet doen. Dat is de conclusie uit een Chinees onderzoek gedaan onder 500.000 mensen en gepubliceerd in het gerenomeerde The British Medical Journal (BMJ). Hoe dat precies zit lees je hieronder.

Onstekingsremmende werking

7 jaar lang zijn maar liefst een half miljoen Chinezen op de voet gevolgd. De proefpersonen die aangaven één of twee keer per week pittig voedsel tot zich te nemen hadden volgens de wetenschappers 14% minder kans op vroegtijdig te overlijden dan de deelnemers die nooit pittig aten. De verklaring zit hem in het stofje genaamd – daar heb je ‘m weer – capsaïcine. Dit wonderlijk spulletje heeft een ontstekingsremmende werking op het lichaam.

Ook is er al veel onderzoek gedaan naar de kankerbestrijdende werking van capsaïcine. Het zou de groei van kankercellen stoppen, maar ook de cellen die aanwezig zijn bij borstkanker, alvleesklierkanker, botkanker en darmkanker, zonder de normale en gezonde cellen te schaden.

So who’s crazy now? Hoe heter, hoe beter! Hier vind je al onze hot sauces die je gaan helpen je in leven te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

payment payment payment
Algemene voorwaarden Privacy verklaring Created by wedentify