Get FREE SHIPPING on orders of €60+ to The Netherlands & Belgium and €70+ for Germany
FREE SHIPPING on €60+ orders to The Netherlands & Belgium and on €70+ orders to Germany
Safely Pay with iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact / Mister Cash and many more.

Kun je echt ‘high’ worden van pittig eten?

Kun je echt ‘high’ worden van pittig eten?
6 augustus 2017 Heatsupply
In Weetjes

Heb je wel eens zulk pittig eten gehad waardoor je het gevoel kreeg dat je even helemaal van de wereld was? Je ziet even niet scherp, je begint zelfs licht in je hoofd te worden en visueel krijg je alles een beetje golvend binnen. Komt het door de tranen in je ogen of ben je echt high? Wij zochten het voor je uit

High van pittig eten volgens wetenschap

Volgens de Northwestern University is capsaïcine de veroorzaker van de ‘high’. Dit stofje in pepers zorgt ervoor dat je brein pijnprikkels ontvangt die er in de werkelijkheid niet zijn. Toch maakt je brein als reactie op de capsaïcine endorfine en dopamine aan. Endorfine is een neurotransmitter die je lichaam aanmaakt om pijn te blokkeren en dopamine geeft je een gevoel van beloning en plezier. Deze combinatie zorgt ervoor dat pittig eten een euforisch gevoel kan geven zoals bij hardlopers de ‘runners high’ kan ontstaan.

Dat deze high echt bestaat zie je in de video hieronder. Sean Evans en Brian Redban eten één van Amerika’s heetste wings en Evans licht toe wat hij voelt.

Wil jij deze high ook wel eens meemaken? In deze sectie van onze webshop vind je onze aller heetste sauzen.

Comment (1)

  1. Bas Lamerichs 4 jaar geleden

    ik eet vry vaak soms dagelijks madame jeanette of habanero pepers gesneden door de maaltijd.
    ja dit klopt je kan een high ervaren van dit soort pepers,ik versnij vaak een of twee madame jeanette
    pepers per bord wat ik eet. ik weet het is veel maar ik ben eenmaal gewend hieraan ik eet
    soms ook wel eens rode pepers rauw. ik weet niet hoe het komt maar na vele jaren
    pepers overal vaak dagelijks doorheen mengen, ben er gek op, kwam ik erachter dat
    ik ze gewoon ook zo kon eten, alleen de rode spaanse pepers, niet de habanero of madam jeanette
    die zijn me te scherp. je kan inderdaad een of meerdere uren vanaf na het eten van zo n peper
    door je maaltijd beetje duizelig zijn rustig gevoel het lijkt op aangeschoten zijn van drank.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*