Dit is de makkelijkste manier om elke dag 116 calorieën extra te verbranden

Het stofje dat ons eten pittig maakt heet capsaïcine. Naast dat het je mond in de fik zet, helpt het ook je lichaam extra calorieën te verbranden. Zonder daar extra voor te moeten bewegen.

Boost stofwisseling

Nieuw onderzoek in Obesity Open Access concludeert dat pittig voedsel je stofwisseling een flinke boost kan geven. Wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd op 40 mannen en vrouwen bewijst dit. Zij kregen allen een capsule met 2 milligram capsaïcine om vervolgens drie uur lang het stofwisselingsniveau te meten.

De conclusie van het onderzoek was dat de proefpersonen die de capsule namen een extra 116 kcal per dag verbrandden, in vergelijking met de mensen die het placebo (capsule zonder capsaïcine) namen. De verklaring hierachter zit ‘m in het thermogeen effect dat capsaïcine heeft. Bij het verteren van de pikante stofjes produceert je lichaam meer hitte en verbrandt het dus ook meer calorieën.

Een makkelijke manier om pittig te eten is natuurlijk hete saus. Heb jij geluk dat wij daar heel veel heerlijke varianten van hebben. Je vindt de beste hete sauzen van de wereld hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

payment payment payment
Algemene voorwaarden Privacy verklaring Created by wedentify