Zo komt de Trinidad Scorpion peper aan zijn naam

De Trinidad Scorpion peper is één van ‘s werelds heetste pepers en zoals de naam al doet vermoeden komt hij oorspronkelijk uit Trinidad. Het eerste deel van de naam is dus eenvoudig verklaard, maar waar komt de verwijzing naar de schorpioen vandaan? Dat leggen we je graag uit.

Trinidad Scorpion Peper

Tot november 2013 was de Trinidad Scorpion de heetste peper ter wereld. Een Australische teler vestigde het record met deze peper toen hij er eentje presenteerde die maar liefst 1.463.700 SHU meette. Bizar heet dus. Oorspronkelijk komt deze peper niet uit Australië, zoals we al aangaven, maar uit Trinidad.

De vorm van de peper is mede verantwoordelijk voor de naam. Aan deze bloedhete peper groeit namelijk regelmatig een uitstulpinkje dat doet denken aan de staart van een schorpioen. Of het gevoel dat je ervaart na het eten van de Trinidad Scorpion te vergelijken is met de steek van een schorpioen dat weten we niet. En dat houden we graag zo.

Gelukkig hoef je deze peper niet per se rauw te eten om te ervaren hoe lekker heet hij is. Wij hebben deze peper namelijk ook sausvorm. Een absolute aanrader is deze Hot-Headz Trinidad Scorpion saus. Verslavend lekker en voor de echte bikkels. Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

payment payment payment
Algemene voorwaarden Privacy verklaring Created by wedentify