Heb je een hoge pijngrens nodig om tegen pittig eten te kunnen?

We merken dat wanneer we het over hot sauce hebben dat men al snel aan tongverschroeiende substanties denkt die alleen gebruikt worden door gekken met een ongelofelijk hoge pijngrens. Dat is jammer, want het weerhoudt sommige mensen om hete saus (en andere pittige producten) überhaupt een kans te geven. Hierdoor lopen ze een heerlijke nieuwe smaakdimensie mis en daarom stellen wij ons vandaag de vraag: heb je werkelijk een hoge pijngrens nodig om van pittig eten te kunnen genieten?

Hoge pijngrens en pittig eten

Ons antwoord is eigenlijk vrij eenvoudig: nee. Je hebt geen hoge pijngrens nodig om van hete saus te kunnen genieten. Wij durven van onszelf te zeggen dat we geen bovengemiddeld hoge pijngrens hebben en toch genieten wij bovengemiddeld van pittig eten. Vandaar dat we deze liefde ook zo graag met jullie delen en deze webshop in hot sauces zijn begonnen. We kennen genoeg stoere mannen die normaliter door muren lopen, maar pittig eten totaal niet kunnen handelen. Maar wat bepaalt dan wel of je goed tegen pittig eten kunt?

Genen en gewenning

Een belangrijke factor die bepaalt of jij goed tegen pittig eten kunt is het ‘desensitization effect’. Het omschrijft het proces van gewenning aan capsaïcine, het stofje in pepers dat je een pikant gevoel bezorgd. Het komt erop neer dat je naar verloop van tijd meer pittig eten nodig hebt om hetzelfde gevoel van pittigheid te ervaren. Ook zijn verschillende wetenschappers ervan overtuigd dat spicy lovers over het algemeen minder receptoren, die pittigheid ervaren, op hun tong hebben dan de personen die slecht tegen pittig eten kunnen.

Ben jij over het algemeen niet de allergrootste bikkel, dan wil dat dus niet zeggen dat jij geen hete saus kunt verdragen. Dus wees niet bang en probeer het gewoon. Anders weet je echt niet wat je mist. Hier vind je meer dan 70 verschillende hot sauces, gecategoriseerd van mild naar extreem pittig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

payment payment payment
Algemene voorwaarden Privacy verklaring Created by wedentify