Dit is hoe hot sauce kan helpen tegen verkoudheid of griep

Het is tot nu toe een alles behalve strenge winter, maar met de ‘r’ in de maand ligt een verkoudheid of griepje altijd op de loer. Voorkomen is beter dan genezen, maar mocht je toch ziek worden dan is het niet per se nodig om meteen aan de pillen te gaan. Er zijn namelijk ook natuurlijke ‘geneesmiddelen’ die uitstekend helpen bij het verdrijven van een verkoudheid of griep. Onze nummer 1: de chilipeper , in verse vorm of hot sauce natuurlijk!

Capseïcine

Je bent ziek en dus moeten die vervelende bacteriën je lichaam uit! Je lichaam kan dit op verschillende manieren doen, bijvoorbeeld door een flinke zweetaanval, een snotneus of door veel te plassen. In alle gevallen kunnen pepers helpen. Ze zetten je lichaam aan tot zweten en de kans is groot dat je er meer water (of andere vloeistof) door gaat gebruiken. En dat zet weer aan tot meer plassen.

Daarbij zorgt capsaïcine, het stofje wat pepers zo heet maakt, dat je slijm dunner wordt. Je kent het gesnotter wel, na een pittige maaltijd. In het geval van een verkoudheid bevordert dit gesnotter de afvoer van bacteriën via de neus. Capsaïcine zorgt er overigens ook voor dat de zenuwen die pijnsignalen afgeven, worden gedempt. Dit natuurlijke middel is vooral handig bij verkoudheid, allergieën en pijnen.

Gewoon lekker van die pillen afblijven dus en gewoon wat meer hot sauce eten. Daar knap je pas echt snel van op. Check het meest uitgebreide hot sauce assortiment hier!

Bron: Bedrock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

payment payment payment
Algemene voorwaarden Privacy verklaring Created by wedentify