De 4 grootste misvattingen over hete sauzen

Sinds de start van onze webshop in 2017 hebben we veel liefde gekregen van de hot sauce community, maar we hebben ook behoorlijk wat discussies met mensen die juist helemaal niet van hete saus houden. Vaak komen we er tijdens die discussies achter dat ze het concept of het product gewoon niet helemaal begrijpen. Onze missie is om iedereen van hot sauce te laten genieten en daarom willen we de 4 grootste misvattingen over hete sauzen uit de wereld helpen.

Helemaal onderaan dit artikel is een video geplaatst waarin we het verder in detail uitwerken, maar hieronder een beknopte samenvatting.

1. Hete saus neemt de smaak van mijn gerecht over

Dit is altijd het geval als je te veel van een saus gebruikt. Dat is bij ketchup zo, bij mosterd zo en inderdaad ook bij hete saus. Het gaat er juist om dat je niet te veel gebruikt en de juiste hete saus bij het juiste gerecht kiest. Als je bijvoorbeeld heerlijke ribs van de barbecue eet kun je het beste voor een rokerige hot sauce gaan. Op deze manier neemt het de smaak van het gerecht niet over, maar complimenteert het het gerecht juist, waardoor het nóg beter smaakt.

2. Hete saus is alleen maar heet

In sommige gevallen is dat zeker waar, zoals bij Da Bomb Beyond Insanity. Die is gewoon gemaakt om je gezicht eraf te branden. Gelukkig focussen de meeste hete saus merken zich echter veel meer op smaak dan hitte. Het resultaat is een ongelofelijk gevarieerd aanbod aan sauzen met heel veel verschillende pepers en bijzondere ingrediënten, waardoor het gewoon de meest gevarieerde saus ter wereld is. Zeker niet alleen heet dus.

3. Hete saus is gevaarlijk/ongezond

Het is niet gevaarlijk én al zeker niet ongezond. Ketchup heeft bijvoorbeeld heel veel suiker en mayonaise veel verzadigde vetten. Hete saus wordt over het algemeen (bijna altijd) zonder suiker en verzadigde vetten gemaakt. Af en toe is het zoutgehalte redelijk hoog, maar ook daarin zien we dat merken het proberen laag te houden. Het is dus één van de meest gezonde sauzen die je kunt kiezen. Gevaarlijk is het ook zeker niet, al raden we mensen met hartproblemen aan om niet te beginnen aan de extreem hete sauzen.

4. ‘Ik ben gewoon niet gemaakt voor pittig eten’

Dit horen we het vaakst van mensen die aangeven niet van hete sauzen te houden. Deze mensen hebben vaak nog niet echt pittig gegeten, zijn er bang voor of hebben ooit een nare ervaring met pittig eten gehad. Hete saus is echter iets waar je rustig aan kunt wennen. Op onze webshop bieden we namelijk heel milde hete sauzen aan die iedereen wel kan hebben. Vanaf daar kun je rustig wennen aan het gevoel en steeds iets heter gaan. Iedereen zou namelijk moeten kunnen genieten van het beste spul ter wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

payment payment payment
Algemene voorwaarden Privacy verklaring Created by wedentify