“Wat is de heetste saus die jullie hebben?”

“Wat is de heetste saus die jullie hebben?”
11 september 2019 Heatsupply
In Weetjes

Regelmatig krijgen we de vraag ‘Wat is de heetste saus die jullie hebben?’. Ook afgelopen weekend tijdens het Dutch Chili Fest was het weer vaak raak. Hieruit maken we op dat je óf een zeer ervaren chilihead bent en alleen de allerheetste sauzen wilt eten óf dat je gewoon een keer wilt ervaren hoe het is om even helemaal stuk te gaan óf dat je wraak wilt nemen op een vriend om een of andere reden. Waarom je het precies wilt weten maakt voor het antwoord niet uit, maar er is een aantal kanttekeningen die we moeten plaatsen.

Niet iedereen hetzelfde

Het antwoord op de veelgestelde vraag is namelijk enigszins subjectief. De ene persoon heeft het moeilijker met de ene peper dan de ander. Daarbij gedragen de verschillende pepers zich ook verschillend. Een Habanero peper zorgt voor een directe burn die behoorlijk stevig is, terwijl de Ghost Pepper een echte sluipschutter is. Die kickt veel later in. De Carolina Reaper heeft juist een behoorlijk lange afterburn (en kickt ook wat later in). Het is maar net waar je comfortabel mee bent en waar je goed tegen kunt. Dat kan per persoon echt verschillen.

Onze ervaring

De Carolina Reaper is qua Scoville Heat Units de heetste peper die momenteel verkrijgbaar is. Wij verkopen sauzen die gemaakt zijn met deze peper, maar toch ervaren wij deze vaak niet altijd als de pittigste die we hebben. De Reaper heeft een bloemig karakter en een heerlijke smaak. Daarbij kunnen bijgevoegde ingrediënten (zoals tomaat, uien en dergelijke) de pittigheid behoorlijk verzachten.

De heetste sauzen

Eén van de allerheetste is ongetwijfeld de Hellfire Fiery Fool. Deze saus wordt door het merk beschreven als de heetste saus ter wereld die gemaakt is zonder de toevoeging van chili-extracten. Je zou deze saus kunnen omschrijven als een puree van de 4 heetste pepers ter wereld (rode 7-Pot, Carolina Reaper, Bhut Jolokia en Trinidad Scorpion). Hellfire Fiery Fool is dus waarschijnlijk op papier de heetste die we hebben, maar Da Bomb Beyond Insanity is dé saus waar echt iedereen het extreem moeilijk mee heeft. Niet alleen klanten, maar ook in de Youtube-show Hot Ones is dit bij uitstek dé saus waar iedereen over ‘struikelt’.

via GIPHY

Ons antwoord op de vraag “wat is de heetste saus die jullie hebben?” is dus eigenlijk Da Bomb Beyond Insanity of Hellfire Fiery Fool. Mocht je voor een andere stevige Carolina Reaper saus willen gaan dan is de Hellfire Fear This een harde.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*