“Wat is de heetste saus die jullie hebben?”

Regelmatig krijgen we de vraag ‘Wat is de heetste saus die jullie hebben?’. Hieruit maken we op dat je óf een zeer ervaren chili-head bent en alleen de allerheetste sauzen wilt eten óf dat je gewoon een keer wilt ervaren hoe het is om even helemaal stuk te gaan óf dat je wraak wilt nemen op een vriend om een of andere reden. Waarom je het precies wilt weten maakt voor het antwoord niet uit, maar er is een aantal kanttekeningen die we moeten plaatsen.

Niet iedereen hetzelfde

Het antwoord op deze veelgestelde vraag is namelijk enigszins subjectief. De ene persoon heeft het moeilijker met de ene peper dan de ander. Daarbij gedragen de verschillende pepers zich ook verschillend. Een Habanero peper zorgt voor een directe burn die behoorlijk stevig is, terwijl de Ghost Pepper een echte sluipschutter is. Die kickt veel later in. De Carolina Reaper heeft juist een behoorlijk lange afterburn (en kickt ook wat later in). Het is maar net waar je comfortabel mee bent en waar je goed tegen kunt. Dat kan per persoon echt verschillen.

Onze ervaring

De Carolina Reaper is de voormalig heetste peper ter wereld. Wij verkopen sauzen die gemaakt zijn met deze peper, maar toch ervaren wij deze vaak niet altijd als de pittigste die we hebben. De Reaper heeft een bloemig karakter en een heerlijke smaak. Daarbij kunnen bijgevoegde ingrediënten (zoals tomaat, uien en dergelijke) de pittigheid behoorlijk verzachten. Sauzen met andere pepers kunnen zomaar als pittiger ervaren worden.

De heetste sauzen

Eén van de allerheetste is ongetwijfeld de Hellfire Doomed Hot Sauce met een officiële Scoville-score van maar liefst 2,7 miljoen SHU. Dat is bizar heet en deze hitte komt van de Habanero, Trinidad scorpion en een natuurlijke chili-extract van maar liefst 6,6 miljoen Scoville. Insane dus! Ondanks dat dit volgens ons de heetste is, is er nog één saus waar echt iedereen het altijd extreem moeilijk mee heeft: Da Bomb Beyond Insanity. Niet alleen klanten, maar ook in de Youtube-show Hot Ones is dit bij uitstek dé saus waar iedereen over ‘struikelt’.

via GIPHY

Ons antwoord op de vraag “wat is de heetste saus die jullie hebben?” is dus eigenlijk Da Bomb Beyond Insanity of Hellfire Doomed.

2 reacties op ““Wat is de heetste saus die jullie hebben?””

  1. Rob schreef:

    Ik had me bij een bezoek aan Hello My Friend in Den Bosch recentelijk eens laten trakteren op de “Bucket of regret” (een emmer vol hete sauzen) en daarin zat onder meer Da Bomb en Fiery Fool. Da Bomb is inderdaad een saus die meteen je stem afpakt, maar verder absoluut niet lekker. Fiery Fool daarentegen vond ik -ondanks de hogere Scoville rating- inderdaad een stuk beter te hebben, en vooral: veel smakelijker! Een perfecte kick voor bij de taco’s :).

  2. Nachtraaf schreef:

    De Hellfire Fear This is met 700000 SHU (Scoville Heat Units) volgens mij de heetste saus in jullie assortiment. En nog een paar keer deze te hebben geprobeerd naast de Exhoressco en de Fiery Fool is dat wel echt de heetste in mijn ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

payment payment payment
Algemene voorwaarden Privacy verklaring Created by wedentify