Pittige Chipotle Popcorn, de ultieme snack voor bij de TV

foto van zelfgemaakte pittige popcorn

Voor onze 10e hot sauce receptvideo vonden we het tijd voor een échte movie night snack: zelfgemaakte popcorn. Wat ons betreft zijn er meer varianten mogelijk dan alleen zoet of zout en daarom showen we je vandaag het recept voor heerlijke pittige en sticky chipotle popcorn. Slinger netflix maar alvast aan, want deze pittige popcorn maakt je avondje bingen helemaal compleet.

Zelfgemaakte Pittige Popcorn

In onderstaande video ontdek je het recept voor de zelfgemaakte pittige popcorn. Wil je alles rustig nalezen, scroll dan voorbij de video waar je all ingrediënten en de instructies kunt nalezen.

Ingrediënten Pittige Popcorn

Instructies

  • Neem een pan en verwarm hierin een eetlepel olijfolie. Gooi er slechts een paar korrels maïs in en wacht dat deze poppen. Zodra ze poppen weet je dat de pan en olie heet genoeg is voor de rest van de korrels.
  • Gooi er nu wat extra olijfolie bij tot dat de bodem van de pan een dunne laag olie bevat. Gooi nu een laagje popcornmaïs in de pan en doe de deksel op de pan.
  • Wacht nu totdat de popcorn begint te poppen. Zodra bijna alle korrels in popcorn zijn veranderd zet je het vuur uit. Het beste haal je de pan even van de warmtebron, iets wat wij vergeten waren.
  • Nu gaan we de sticky chipotle popcorn “marinade” maken. Neem een klein bakje en doe hier 2 eetlepels bruine suiker in. Vervolgens doe je er 2 eetlepels olijfolie bij en een eetlepel chipotle hot sauce. Een perfecte saus voor deze popcorn is de Tia Lupita Chipotle hot sauce. Roer goed door elkaar.
  • Neem nu de pan met popcorn er weer bij en giet hier het pittige mengsel bij. Verdeel goed en roel vervolgens door met een lepel.
  • Wanneer je de popcorn goed doorgeroerd hebt kun je er nog wat extra pit aan toevoegen door wat Tubby Tom’s King Cajun kruiden over de popcorn te strooien. In deze kruidenmix zit al zout en andere kruiden verwerkt, waardoor je geen extra zout meer over de popcorn moet gooien. Nog even goed doorroeren en klaar.
  • Zet je TV aan en geniet van die heerlijke lichtzoete, sticky en pittige chipotle popcorn.

Abonneer voor meer recepten!

Wil je elke zondag een nieuw hot sauce recept? Support ons dan door naar ons YouTube kanaal te gaan, waar onze recepten elke zondag verschijnen, en subscribe op ons kanaal. Thanks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

payment payment payment
Algemene voorwaarden Privacy verklaring Created by wedentify