Order €50 OR MORE and get FREE SHIPPING to The Netherlands, Belgium & Germany
Order for €50 OR MORE and get FREE SHIPPING to The Netherlands, Germany & Belgium
Safely Pay with iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact / Mister Cash and many more.

3 redenen waarom sommige mensen beter tegen pittig kunnen dan anderen

3 redenen waarom sommige mensen beter tegen pittig kunnen dan anderen
27 november 2019 Heatsupply
In Weetjes

Sommige mensen kan het nooit heet genoeg terwijl anderen paprikachips al te pittig vinden. De verschillen kunnen groot zijn, maar waardoor komt dat eigenlijk? Ondanks dat daar geen eenduidig antwoord op te geven valt hebben onderzoekers wel een aantal verklaringen.

Genetisch bepaald

De eerste verklaring zoekt men in de genen. Volgens wetenschappers zijn de receptoren op de tong, die pittigheid ervaren, niet bij iedereen even sterk aanwezig. Logischerwijs voelt een Jalapeño of bepaalde hot sauce voor de één hierdoor heter dan de ander.

Gewenning

De meest gehoorde en onderzochte verklaring gaat in op de gewenning van de desbetreffende receptoren. Dit wordt ook wel het zogenaamde ‘desensitization effect’ genoemd. Het komt erop neer dat je naar verloop van tijd meer pittig eten nodig hebt om hetzelfde gevoel van spicyness te ervaren. De receptoren lijken dus te wennen aan capsaïcine, het stofje dat pepers zo heet maakt.

Goedaardig masochisme

Sommige mensen kunnen niet zozeer beter tegen pittig eten, maar ze houden gewoon van de burn. Het op zoek gaan naar ongevaarlijke pijn wordt ook wel goedaardig masochisme genoemd. Pijn is dus echt fijn?

In onderstaande video worden de verklaringen nogmaals toegelicht.

Welk verklaring past het beste bij jou? Hoe dan ook, mocht je eens echt spicy dingen willen eten dan is dit Scoville Millionaire Pakket wel iets voor jou. Hierin zitten 3 sausjes met in totaal meer dan 2 miljoen scoville. Mocht je het liever niet zo extreem hebben dan kun je natuurlijk gewoon in ons volledige hot sauce assortiment rondneuzen.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*