Man belandt in ziekenhuis met ‘donderslaghoofdpijn’ na eten heetste peper

Man belandt in ziekenhuis met ‘donderslaghoofdpijn’ na eten heetste peper
10 april 2018 Heatsupply
In Weetjes

Ooit van Donderslaghoofdpijn gehoord? Nee, wij tot vandaag ook niet, maar in het nieuws verschenen vandaag berichten van een man die met ‘thunderclap headaches’ in het ziekenhuis belandde. Die ontstonden toen hij tijdens een eetwedstrijd in New York de heetste peper ter wereld (Carolina Reaper) at.

Donderslaghoofdpijn

De man kreeg extreme last van pijnscheuten in zijn nek en hoofd. Hij kreeg ook braakneigingen, maar van braken kwam het uiteindelijk niet. Toen de pijn ondragelijk werd meldde hij zich bij de eerste hulp. Op basis van neurologische tests werden vernauwingen in de hersenvaten geconstateerd, welke de sterke hoofdpijn veroorzaakten.

Een van de artsen verklaarde dat donderslaghoofdpijn normaliter alleen ontstaat bij gebruik van drugs of zware medicijnen: “Het was dan ook een grote verrassing toen bleek dat het om iets anders ging”. Vooralsnog schijnt deze man de eerste ter wereld te zijn die ooit donderslaghoofdpijn heeft gekregen na het eten van een hete peper.

Het voorval deed zich overigens al voor in 2016, maar de bevindingen werden pas onlangs gepubliceerd in een medisch vakblad genaamd BCJ Case Reports. De vernauwingen in de hersenvaten verdwenen na 5 weken en de man herstelde uiteindelijk volledig.

Carolina Reaper eten

Wij ervaren vooral genot en geluk bij het eten van Carolina Reaper. Althans, in de vorm van hot sauce dan. Wij verkopen verschillende hete sauzen met de Carolina Reaper erin, zoals deze Foo Foo Mama Choo Carolina Reaper saus of Cajohns Reaper Slingblade. Je gaat er echt niet aan dood hoor, integendeel. Je voelt je levendiger dan ooit 😉

Comments (0)

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*