Het barbecueseizoen is in volle gang en bij een goede barbecue hoort natuurlijk een mooie selectie hete sauzen. Maar welke hete sauzen passen nou het beste bij verschillende barbecuegerechten? Op deze pagina geven we je per categorie drie hot sauce tips. Ook leggen we in het kort uit waarom deze sauzen daar zo goed bij passen.
Kip
Bij kip mag je gerust denken aan de wat zoetere en fruitigere hot sauces. Zeker als het zonnetje lekker schijnt tijdens een barbecue dan mag de saus een tropisch tintje hebben. Denk hierbij aan zoete sauzen met tropisch fruit zoals ananas, mango & papaya. Daarom hebben we voor de volgende 3 sauzen gekozen.
Bief
Rood vlees zoals biefstuk kan al lekker zijn zonder saus, maar je tilt het echt naar een hoger niveau met een rijke en complexe saus die de smaak perfect aanvult. Dat kan door een overheerlijke combo van paprika & habanero of een hot sauce met blauwe bessen of zelfs bier.
Varkensvlees
Bij varkensvlees denken wij vooral aan rokerige sauzen (met een zoet tintje). Zulke sauzen horen sowieso bij de ultieme barbecue-ervaring. Je komt dan al snel uit bij sauzen op basis van Chipotle pepers of sauzen met geroosterde ingrediënten. Dit zijn onze 3 favorieten op dat gebied.
Vis
De meeste vissoorten zijn het lekkerste met een wat friszure saus waarbij een citrusvrucht een belangrijke rol speelt. Denk hierbij aan limoen of clementine. Ook caribische smaken zijn vaak top te combineren met je visje van de barbecue. Daarin mag ook best wat mosterd zitten (vooral bij zalm).
Groenten
Natuurlijk is er voor de groenten ook een passende hot sauce te krijgen. Wij kiezen dan wel vaak voor een wat mildere saus met veel kruiden die de groenten net dat beetje extra’s geven. Knoflook is ook altijd een goede toevoeging en in combinatie met zomerse salades zoeken we vaak naar een frisse hot sauce.