Dit zijn de beste hot sauces voor bij een BBQ

Dit zijn de beste hot sauces voor bij een BBQ
6 april 2018 Heatsupply
In Tips

Als we de weersvoorspelling voor de komende twee weken mogen geloven ligt de winter definitief achter ons. Eindelijk, want dat betekent dat de beschermhoes weer van de barbecue mag en dat we buiten gaan grillen totdat de zon onder gaat. Heerlijk! Bij een barbecue horen natuurlijk ook de lekkerste sauzen en daarom helpen wij je graag op weg met een paar hot sauces die goed bij je barbecuegerechten passen. Enjoy!

Rundvlees

Er gaat weinig boven de smaak van een perfect gegrilde steak die net van de BBQ komt. Mooi met de grillstreepjes erop, een beetje zout en verder heeft het niet veel nodig. Als je toch graag een lekker heet sausje gebruikt om de smaak te perfectioneren dan komen wij uit bij de Cajohn’s Bourbon Infused hot sauce met chipotle en bourbon whiskey erin. De chipotle peper zorgt voor de heerlijke smokey smaak en de bourbon whiskey geeft deze hot sauce een smaakbeleving die heel smooth is. De habanero pepers zorgen voor de stevige heat. Deze hot sauce heeft ook een variant met zwarte kers & vanille. Extreem smaakvol!

Mocht je van flink pittige sauzen houden dan is deze Hellfire Blueberry Hell met Ghost Pepper, blauwe bessen en Carolina Reaper een aanrader bij steaks.

Kip

Kip en hot Sauce lijkt wel haast voor elkaar gemaakt. Er passen dan ook oneindig veel hete sauzen bij kipgerechten. Ga je voor een zoete smaak dan is Dirty Dick’s met fruitsoorten als papaya en banaan een topper. Ook asian style hot sauces passen goed bij kip, zoals de Tiki Bar Torch. Wanneer je op zoekt bent naar een curry-achtige smaak voor bij je kip dan is Queen of Farts aan te raden. In California is SoCal Guac sauce (met avocado) een veelgebruikte ‘hot sauce’ voor bij kip en in Jamaica is Jerk Chicken een begrip. Hiervoor is Pain is Good Jamaican Style de beste keuze.

Varkensvlees

Wat ons betreft heeft varkensvlees baat bij een lekkere smokey smaak. Dat krijgt het natuurlijk al van de barbecue, maar de sauzen als Marie Sharp’s Smokin’ Marie zetten dat nog even kracht bij. Ook houden wij van jalapeño bij pork. Zeker in combinatie bij burgers. Een hele aparte jalapeño-saus is Dick’s Peachy Green. Naast jalapeño vind je ook ingrediënten als perziken, paprika’s, honing en ananas.

Vis

Bij vis eten wij het liefst sauzen met een zuurtje. Absolute aanraders zijn de Marie Sharp’s Habanero Grapefruit en Green Habanero. Die laatste is met cactus erin en dat maakt ‘m heel verrassend. De smaak van mosterd gaat ook goed bij een visje, waardoor de Melinda’s Amarillo Mustard ook een goede optie is.

Met deze sauzen wordt je barbecue sowieso een succes! Wil je de rest van ons assortiment zien? We hebben meer dan 70 verschillende hot sauces.

Comments (0)

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*